Sappho organiseert dit jaar verschillende trainingen, voor zowel volwassenen als de kinderen op de basisscholen. Een samenwerking met (door op het logo te klikken vindt u meer informatie):

                    en het Eenkemafonds

Het leven in het dorp Loppersum wordt op dit moment sterk bepaald door de aardbevingsproblematiek. Er is sprake van toenemende emotionele en sociale onrust. Je zal maar uit je huis moeten en voor een periode naar een logeerwoning (lees container-woning) moeten. Thuis gaan de gesprekken veelal over het versterken van jouw huis met name over het technisch verhaal. Aandacht voor de mens en zijn/haar gevoel hierbij krijgen nauwelijks aandacht. Om over de kinderen maar te zwijgen. Binnen de basisscholen is er nauwelijks tijd voor te vinden. Daarnaast is er de krimp en de vergrijzing in Loppersum.

Met al deze verschijnselen wil Rederijkerskamer Sappho nieuwe impulsen geven aan de Lopster samenleving. Zij wil op een positieve manier de aandacht vestigen op “nieuwere toekomst” met een hechtere basis.Drama kan op deze manier een uitlaatklep vormen voor zowel de ouders als de kinderen.

Dit willen we doen met in de periode van januari tot en met augustus 2018:

1. trainingen voor de bewoners van Loppersum (leden en niet-leden en .

2. een serie trainingen voor de jeugd van groep 5 tot en met groep 8 in samenwerking met de beide basisscholen in Loppersum.

We verwachten door deze activiteiten dat we

  • een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van de kinderen
  • de belangstelling voor toneel van de ouders van deze kinderen wekken en mogelijk actief krijgen in het toneelgebeuren van Loppersum
  • Op deze manier een bijdrage kunnen  leveren om de sociale weerbaarheid van de inwoners te versterken.
  • een vaste jeugdgroep van Sappho kunnen vormen.
leuk(0)niet leuk(0)