Sappho laat de jeugd in Loppersum kennismaken met de toneelwereld.

 Sappho is gestart met het project “Sappho traint, speelt”. In samenwerking met de beide basisscholen in Loppersum (CBS Roemte en OBS de Prinses Beatrix) heeft Sappho drama/toneellessen voor de kinderen verzorgd. Regisseuse Philippien Bos wist de kinderen op een bijzondere wijze te boeien met verschillende oefeningen.

De lessen zijn mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds, het Loket leefbaarheid, de Vereniging Dorpsbelangen Loppersum en het Eenkemafonds.

Vrijdag 6 april zijn de eerste rondes succesvol afgesloten met het uitreiken van een certificaat aan de deelnemers. Eind mei volgt nog een tweede ronde op de basisscholen.

De kinderen waren enthousiast wat bleek uit de reacties/interviews: sommige dingen vonden ze in het begin best een beetje eng, maar doordat Philippien het voordeed, werd het makkelijker en hebben ze erg gelachen met elkaar: ‘ik durfde eerst niet, maar ik heb het gewoon gedaan en vond het heel leuk’. Meerdere oefeningen gingen over het uitdrukken van emoties en de kinderen leerden ‘iets te doen, wat ik normaal niet doe, waardoor ik nu meer durf zonder me te schamen’. Eén van de leerkrachten merkte nog op dat toneel een legitimatie kan zijn om uitdrukking te geven aan dat wat normaal gesproken onzichtbaar blijft, waardoor stille kinderen zichtbaar worden.

Het uiteindelijk doel is om samen met een groep kinderen weer voorstellingen te geven voor alle inwoners van het dorp Loppersum. Of misschien wel in het cultureel centrum “De Molenberg” te Delfzijl.

Achtergrondinformatie project “Sappho traint, speelt”: http://sappholoppersum.nl/trainingen/

Namens Sappho, Jaap Meedema, projectleider

leuk(0)niet leuk(0)
12.4.2018
 

Add comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.