Persbericht jaarlijkse speelavond

Sappho Houdt haar jaarlijkse speelavond op 20 april 2018 in de Lopster Kroon. De aanvang is 20 uur. Entree is 7,50 euro.

Het wordt een gezellige ouderwetse bonte avond van zang, voordrachten en een eenakter.

Op deze avond treden voor u op, Tjaard Wals (accordeon) en Johan en Gré Wijnenga (zang). Tjaard en Johan treden ook wel op als “Kiepkeerl en Speulman”. Hun repertoire is gevarieerd: Gronings (o.a. liedjes van Ede Staal, Groninger voordrachten), liedjes in het Nederlands, Engels en Iers. Op 20 april gaan ze vanuit Groningen via het Nederlandse lied naar verre oorden met nummers in het Engels om uiteindelijk weer terug te keren naar Groningen.

Naast de liedjes zal Harry Poelman bij de voordrachten stukjes voorlezen uit zijn boek (“brieven aan mijn zus”). Een boek over liefde, hoop, verlangen en verdriet. Zijn stijl is poëtisch, luchtig van toon, mooi van taal.

En Sappho speelt een prachtige eenakter “Droomeiland”. De tekst en regie is van Jaap de Graaf.

Zo’n paradijselijk eilandje waar je van droomt: een wit strand, een palmboom, helemaal voor jezelf. Maar wat als je die droom opeens moet delen? Het eilandje wordt al snel krap, vooral als er steeds meer gasten verschijnen, die elk hun eigen mores en sores meebrengen. En dan komt de druppel die de emmer doet overlopen…

In een komische en licht absurdistische eenakter van iets minder dan 30 minuten zetten vijf spelers zichzelf en het publiek voor het blok. Wanneer is vol ook echt vol?

Droomeiland geeft stof genoeg tot nadenken, over hoe wij omgaan met onze medemens, wat delen betekent en in hoeverre de vreemdeling hetzelfde is als jij en ik. Aan de hand van enkele heel directe vragen die het stuk oproept, kan het publiek na afloop met elkaar in discussie.

Droomeiland is ook uitstekend geschikt voor de hogere klassen van het middelbaar onderwijs (Mbo-opleidingen) en trainingen voor personeel dat op de werkvloer te maken heeft met cultuurverschillen.

Voor meer informatie en boekingen kunt u contact opnemen met het secretariaat van Sappho, 0596 682835 / sappholoppersum@gmail.com. Of op de site www.sappholoppersum.nl

Kaarten voor 20 april kunt u reserveren via de mail (sappholoppersum@gmail.com) of telefonisch (0596 571266).

 

Sappho, 5 april 2018

leuk(0)niet leuk(0)
5.4.2018
 

Add comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.